Articol Edupedu în urma participării la dezbaterea „PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii”, alături de Andreas Schleicher, Director pentru Educație și Competențe al OECD

By | Prezențe în presă

În decembrie 2023, Cristian Hatu a fost invitatul dezbaterii „PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii”, alături de Andreas Schleicher, director pentru Educație și Competențe al OECD, Mircea Miclea, Dacian Dolean și Daniel Funeriu. Dezbaterea online a fost organizată de Edupedu și World Vision, iar articolul despre intervenția CEAE poate fi citit aici: Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale: Profesorii pot forma competențe care sunt verificate în testarea PISA, dar evaluarea de la noi nu măsoară așa ceva / Vin foarte puțini profesori de fizică noi în sistem, în 5 ani o să fie un colaps.

PressHub: Expert CEAE. despre utilitatea matematicii în viața de zi cu zi

By | Prezențe în presă

La ce îmi folosește matematica în viața de zi cu zi, aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mai multe generații de elevi în timpul și, mai ales, după terminarea școlii. Cristian Hatu, președinte al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, oferă mai multe exemple concrete când matematica are o utilitate dincolo de formulele complicate pe care trebuie să le învățăm la școală. Citiți articolul integral în PressHub.

Despre programul ”Fizica Altfel” în emisiunea România, te iubesc!

By | Prezențe în presă

O nouă emisiune ProTV din seria România, te iubesc! a fost difuzat duminică, 16 mai. Emisiunea a fost precedată de o serie de reportaje difuzate în cadrul Știrilor ProTV. Ele au făcut parte din campania Pierduți în teleșcoală. Aici și aici pot fi văzute episoadele în care se explică de ce soluțiile oferite de programul Fizica Altfel au fost eficiente și în pandemie.

Libertatea și Școala9: Un expert în educație explică cum se predă matematica în Germania și de ce românii care au învățat formulele pe de rost ajung să nu respecte regulile în societate

By | Prezențe în presă

Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, a explicat pentru Școala 9 cum învățatul pe de rost la materii logice ne face ca adulți să nu mai credem în reguli și, prin urmare, să nu le mai respectăm, cum a fost în pandemie. Aici, articolul integral

Discuție despre programul Fizica Altfel la emisiunea ”În fața ta”

By | Prezențe în presă

La emisiunea ”În fața ta”, de la DIGI 24,  s-a discutat nu doar despre cum a fost posibil ca programul ”Fizica Altfel” să ajungă în faza de scalare, ci și despre consecințele analfabetismului științific. Una dintre consecințele grave ale acestuia s-a putut vedea după ce a izbucnit pandemia de COVID-19 (este vorba despre felul cum reacționează o parte a populației la recomandările epidemiologilor).

Despre legătura dintre „nu există COVID” și analfabetismul științific

By | Prezențe în presă

După lansarea raportului Harta educației științifice bazate pe investigație în Europa, a fost acordat un interviu pentru Libertatea. S-a discutat, între altele, despre legătura între nivelul de alfabetizare științifică al oamenilor și modul în care ei se raportează la recomandările făcute de specialiști/ autorități în timpul pandemiei (cu scopul de a scădea amploarea acesteia).

Ce au în comun oamenii care construiesc viitorul?

By | Prezențe în presă

Este denumirea unei campanii realizate de BRD, în parteneriat cu Ştirile Pro TV. De fapt, este vorba despre o serie de interviuri video, denumită „Tu eşti viitorul”.  Cel în care Cristian Hatu şi Gabriela Deliu au povestit despre proiectele CEAE a fost realizat vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 20. Acesta poate fi urmărit aici.