FameLAB România 2016, cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public, organizat de British Council în parteneriat cu Cheltenham Festivals, a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție.

Proiectul FameLAB iși propune creșterea interesului elevilor pentru știință și tehnologie prin descoperirea, dezvoltarea și promovarea unor talente capabile să prezinte subiecte interesante din domeniile științei și tehnologiei intr-un mod cât se poate de captivant pentru publicul larg. Centrul de Evaluare și Analize Educaționale este partener al British Council în acest proiect.

Competiția se adresează tinerilor pasionați de știință, cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care pot fi elevi din liceele din întreaga țară, profesori de științe, studenți, cercetători și cadre didactice universitare, ingineri, medici.

Prezentările susținute în cadrul concursului FameLAB trebuie să aibă cel mult trei minute și un format cât mai atractiv pentru public (de tipul stand-up comedy). Juriile sunt compuse din personalități din lumea științei și din mass-media.

În acest an preselecțiile regionale se vor desfășura conform următorului calendar:

Timișoara,   8 aprilie, Universitatea Politehnică Timișoara
București,  15 aprilie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Prezentări exclusiv cu tematică medicală.)
București,  18 aprilie, Sediul British Council
Bucureşti,  21 aprilie, Universitatea Politehnică București (în cadrul fesivalului  Polifest.)
Cluj-Napoca,  20 aprilie 2016, Universitatea „Babes Bolyai”
Iași, 26 aprilie 2016, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”

Înscrierea concurenților în faza de selectie se face pe pagina proiectului FameLab, iar formularele de înscriere se pot trimite pe adresa  famelab@britishcouncil.ro cu cel puțin 24 de ore înaintea fiecărei preselecții regionale.

British Council și partenerii acestui eveniment vor oferi premii atractive concurenților selectați, printre care și un masterclass de comunicare susținut de experți britanici și români și o călătorie în Marea Britanie pentru căștigătorul finalei FameLab România.  Acesta ne va reprezenta, în luna iunie, la  finala internațională FameLab din cadrul Festivalului de stiință de la Cheltenham.

Mai multe detalii despre înscriere și etapele competiției pe website-ul British Council https://www.britishcouncil.ro/famelab

Pentru informații suplimentare, organizatorii vă stau la dispoziție la datele de contact de mai jos.

Andreea Stroica | Projects Officer
14 Calea Dorobantilor | Bucharest | 010572 | Romania

T +40 (0)21 305 99 67 | BCTN (internal) 4401167
E andreea.stroica@britishcouncil.ro |

www.britishcouncil.ro
facebook.com/britishcouncilromania | @roBritish | youtube.com/britishcouncilro

Înregistrarea video a finalei FameLab România din 2015.

Prezentarea susținută de reprezentul României în finala FameLab International din 2014.